Moderne woning in het buitengebied van Aalten

Over dit Project

Groot achterstallig onderhoud

Deze woning was een onopvallende woning met groot achterstallig onderhoud midden tussen bomen en struikgewas. Totdat de nieuwe eigenaars het huis kochten en rigoureus gingen verbouwen naar een ontwerp van architect Rinke ter Haar.  Het werd een prachtige moderne woning. Voor het interieur mocht ik een ontwerp maken. Ik heb voor een strakke inrichting gekozen in de kleuren wit, grijs, zwart en zacht groen in combinatie met het aqua groene behang Curious van BN Wallcoverings.

Tunnel-houthaard

Tussen de zitkamer en de eetkamer is een tunnel-houthaard ingebouwd met aan de kopse zijde ruimte voor de houtblokken. Deze kopse zijde is een echte eyecatcher geworden!

Vide

Het woongedeelte is (bijna) geheel open. Tussen de eetkamer en de keuken zit een vide met ruim uitzicht naar buiten. Onder de trap is een nis gecreëerd. Hier is een leuk zitplekje ontstaan. De hanglamp in de vide bestaat uit globelampen. Dit sobere uiterlijk benadrukt de serene sfeer van wit en zwart.

Staal

In de ruime keuken die is uitgevoerd in strak witte en eikenhouten fronten is het goed vertoeven. De stalen deuren naar de bijkeuken zijn helemaal in harmonie met de stijl van het huis. Overal komt het staal weer terug, bijvoorbeeld in de trapleuning en de wandlampen. De wandlampen passen precies in de moderne stoere woonstijl die gekenmerkt wordt door de strakke vormgeving met een industriële touch.

Al met al is het een heerlijk huis geworden.

 

Woonkeuken in een industriële sfeer in Barlo
Woningen
Industriële woonkeuken
Woonkamer en -keuken in Aalten
Woningen