Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van BinnenID Interior Design. Klik hiernaast op een van de ‘ Laatste Nieuws’  berichten om een nieuwsbericht te lezen of scrol naar beneden. Je kunt BinnenID ook volgen via de bekende social media kanalen. Daar worden met grote regelmaat nieuwtjes geplaatst.

Facebook: https://www.facebook.com/BinnenID/

Instagram: https://www.instagram.com/wilma_binnenid/

Help…. we gaan een huis bouwen!

Als je een nieuw huis laat bouwen komt er veel op je af. Allereerst ben je al druk geweest met de aankoop van een grondstuk, het kiezen van de architect, vergunning aanvragen en het zoeken naar een goede aannemer. Is dat allemaal geregeld dan kan er begonnen worden met de bouw. Maar…. eigenlijk ben je dan één belangrijke stap vergeten, nl. het op laten stellen van een interieurontwerp. Nee, dat is niet van latere zorg! Een interieurontwerp gaat uit van je gezinssamenstelling, je routing en je smaak. Een interieurontwerp brengt inzichtelijk of het ontwerp van de architect ook aansluit bij jouw situatie en dagelijkse rituelen.

Routing

Een efficiënte routing is heel belangrijk. Hoe is bijvoorbeeld de routing van de boodschappen? Probeer deze weg zo kort mogelijk te houden, want daar heb je dagelijks profijt van. Wil je een open ruimte of liever toch een afscheiding zodat je je terug kunt trekken binnen je gezinsleven. Hou ook rekening met de verschillende levensfases. Kleine kinderen worden snel groot. Stem dus niet alles af op het speelhoekje dat er moet komen. Dit zijn allemaal punten waar een interieurontwerper je bij kan helpen.

Waar moeten de lichtpunten komen?

Dit is de vraag die al heel snel aan je gesteld wordt en waarbij veel mensen in de stress schieten. Ook wel logisch want hoe kun je nu antwoord hierop geven zonder dat je weet hoe je het gaat inrichten. Een interieurontwerper kan je ook hierbij helpen. Een lichtplan maakt deel uit van een goed interieurontwerp en houdt rekening met sfeer-, basis- en accentverlichting. Sfeerverlichting hoort bij de gezellige avonden met vrienden of bij een avondje tv-kijken. Basisverlichting is het licht dat nodig is om schoon te kunnen maken en de gehele ruimte extra licht te geven. Accentverlichting licht een hoekje uit waar een plantenzuil staat of een mooie fotocollage. Ook de kleur van het licht is belangrijk. Ook ledverlichting kan geleverd worden in warmwit oftewel 2700K. Maar je moet er wel op letten dat dit duidelijk is bij de installateur.

Vloerspots

Ook vloerspots hebben een verrassend effect in de sfeer van je interieur. Met name bij de industriële woonsfeer past dit heel goed. Iets waar je niet 1-2-3 aan denkt waarschijnlijk.

Contact

Neem gerust contact met me op om eens vrijblijvend kennis te maken en dan bespreken we samen wat ik voor je betekenen kan.

 

*****************************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************************

BewarenBewaren

Loop je mee door dit ontwerp?

Dit project heeft een inpandig volume gekregen. Hierin is plaats voor een werkplek waar ook opladers, post en boeken een plek kunnen vinden. Het is geheel uitgevoerd in Stuc Deco, zelfs de vloer! Een gietvloer kan steriel overkomen. Daarom heb ik als warme tegenhanger veel hout gekozen om het geheel in balans te brengen.

Loop je met me mee om een kijkje te nemen in dit ontwerp?

 

 

 

***************************************************************************

 

Kleuradvies geven bij BN-er Jan de Hoop

Vandaag was ik op bezoek bij Jan de Hoop en zijn partner Coen. Ze wilden graag kleuradvies van mij voor hun woonkamer, slaapkamer en werkkamer. Een prachtig huis op een schitterende lokatie midden in de bossen van de Veluwe. Wat mij direct opviel bij binnenkomst was het vele licht dat binnenstroomde door de grote ramen en tuindeuren. Het interieur ziet er netjes uit maar wel een beetje behoudend. Ze willen graag wat meer kleur, maar geen felle of donkere kleuren. We hebben een aantal kleuren besproken en uiteindelijk ging hun voorkeur toch uit naar de oud-roze kleur Heartwood van Flexa. Ook heb ik een vloerkleed geadviseerd in hun zithoek en klein vloerkleed in het zitje in de erker. Ze hebben nu geen vloerkleed en dat komt de akoestiek niet ten goede. Ook hebben we nog even de kleuren van de slaapkamer en de werkkamer doorgesproken. Jan heeft zelfs opnames gemaakt met zijn camera voor zijn wekelijkse vlog. (spannend hoor…..)

Worstel je ook met je interieur, neem dan eens contact op voor een vrijblijvende afspraak of kijk hier eens even bij de reeds gerealiseerde projecten!

****************************************************************************************************************************************************************************

Interieurontwerp voor een nieuw te bouwen luxe villa

Gaaf project

Momenteel ben ik met een erg gaaf project bezig. Een interieurontwerp voor een nieuw te bouwen villa in de stijl van Frank Lloyd Wright! De hal is een echte binnenkomer waarbij je gelijk het luxe gevoel krijgt dat de gehele villa uitstraalt. Met een hoogte van 6 meter kan ik me lekker uitleven!

Zichtlijnen

Er is een zichtlijn dwars door het huis vanuit de hal tot in de tuin achter het huis. We hebben dit subtiel doorbroken door een tunnelhaard in deze zichtlijn te plaatsen. De zichtlijn blijft op deze manier in takt en de zithoek, achter de haard, krijgt wat meer privacy.

Woonkeuken

De grote woonkeuken met alle luxe apparaten die je maar bedenken kunt.

 

Woonkamer

De woonkamer is ook ongeveer 6 meter hoog! Dat biedt geweldige mogelijkheden om alles uit de kast te halen! De schouw is gestuct in cortenstaal-look en loopt helemaal door tot het hoge plafond. De wand waar de tv hangt is voorzien van behang met daarop een subtiele print van de maan.

Het zal nog wel even duren voordat deze villa klaar is, maar de toekomstige bewoners weten al wel hoe het er uit gaat zien!

Wil je projecten van BinnenID zien die al gereed zijn? Kijk dan op deze pagina!

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

BewarenBewaren

Interieurontwerp woonhuis in Loerbeek

Keuzes maken

Voor dit woonhuis in Loerbeek mochten we een interieurontwerp maken met 3d-visuals. Ze wilden een werkhoek en boekenkast in het gedeelte tussen woonkamer en serre. We kwamen tot een besloten gedeelte die in een apart volume is ondergebracht en wordt afgesloten door stalen deuren met glas. Het volume is geheel voorzien van decostuc waardoor het een echter blikvanger wordt! Ook door de stalen deuren natuurlijk.

De bewoners wilden ook graag een driezijdige haard als roomdivider in de zithoek van de woonkamer. Omdat ik daar al snel mijn twijfels over had heb ik twee opties gevisualiseerd d.m.v. een 3d ontwerp.

Hierboven kun je zien dat de haard als roomdivider (links) de zithoek afsluit van het tussendeel voor de stalen deuren. De haard vraagt teveel aandacht. De optie rechts is meer in evenwicht. Door middel van 3d-visuals kun je een weloverwogen keuze maken bij belangrijke beslissingen.

 

Evenwicht en verbinding

Ook het evenwicht tussen een gietvloer en het gebruik van robuust hout is belangrijk voor de sfeerbeleving. Hout geeft warmte aan het interieur. Ook een vloerkleed is superbelangrijk bij een gietvloer. Hierboven kun je zien dat ik een koeienhuid gedeeltelijk over het vloerkleed heb gelegd. Dit om verbinding te creëren binnen de ruime zithoek. De houten (zit) bank loopt door tot in de serre. Ook dit weer om verbinding te creëren.

In het tussenvolume bevindt zich een boekenkastgedeelte, met daartegenover een werkplek met ruimte voor tijdschriften, post en om telefoons en tablets op te laden.

Op de wand van de serre is een strook aangebracht van Instawall welke om de hoek doorloopt naar de keuken. Ook hier weer om verbinding te creëren.

Enthousiast

De opdrachtgevers waren super enthousiast over het ontwerp! En dat is waar we het voor doen natuurlijk! Kijk voor reeds gerealiseerde projecten hier.

 

woonkamer interieur

Gashaard geïntegreerd in kastenwand

De bewoners van deze woning waren aan een update toe. Ze wilden een gezellig woonkamer en -keuken die voldoet aan de wensen van deze tijd. Ook wilden ze graag weten of een gashaard zou staan in hun woonkamer.

Gashaard

In deze woonkamer staat een gashaard supergezellig. Het trekt de aandacht van de tv weg. We hebben gekozen voor een gashaard welke geïntegreerd is in een kastenwand waar de tv ook een plek heeft gekregen.

 

De keuken wordt een gezellige woonkeuken.

Door kleine details zoals het doorlopen van het werkblad in een radiatorombouw wordt het een keuken met net dat ietsje meer.

 

Sfeervol doorkijkje…

Raambekleding

Houten jaloeziën met zwart band als raambekleding benadrukken de strakke stoere sfeer.

 

Contact

Wil je ook een goede voorbereiding op je verbouwing of nieuwbouw woning? Laat dan een interieurontwerp maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Ik bespreek graag vrijblijvend de mogelijkheden met je. Neem gerust contact met me op.

Kijk hier voor foto’s van reeds gerealiseerde projecten.

 

BewarenBewaren