Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van BinnenID Interior Design. Klik hiernaast op een van de ‘ Laatste Nieuws’  berichten om een nieuwsbericht te lezen of scrol naar beneden. Je kunt BinnenID ook volgen via de bekende social media kanalen. Daar worden met grote regelmaat nieuwtjes geplaatst.

Facebook: https://www.facebook.com/BinnenID/

Instagram: https://www.instagram.com/wilma_binnenid/

Badkamer verbouwen?

Heb je plannen voor een nieuwe badkamer?

Waar begin je mee?
Het is handig om eens rond te kijken bij badkamerbedrijven. Ook op Pinterest kun je veel inspiratie op doen voor je badkamer. Verzamel afbeeldingen van hetgeen je mooi vindt. Op die manier krijg je inzicht in je smaak en wensen. Ga je nieuwbouwen? Dan kun je nog alle kanten op als je er op tijd bij bent. Wil je een bad en een douche? Of wil je juist een grote inloopdouche? Wil je een dubbele wastafel? Veel van deze aspecten hangen af van je gezinssituatie en je budget.

Inloopdouche of ligbad?

Stel je gaat nieuwbouwen en je wilt een ruime inloopdouche in je badkamer. Denk dan eens na over een nisje op ooghoogte waar je de shampoo e.d. in kan zetten. De draaiknoppen van de douche kunnen het beste zodanig geplaatst worden dat je de douche aan of uit kunt zetten op een plek waar je niet nat wordt. Dus meestal naast de instap van de douche. Vooral met kleine kinderen is dat erg handig.

Een ligbad is een echte plek om heerlijk te ontspannen. Maar niet iedereen is die mening toegedaan. Je hebt echte badliefhebbers en -haters.  Probeer een bad uit in de winkel. Ga er gerust in liggen om de vorm te beoordelen. Ga je graag met z’n tweeën in bad? Zorg dan dat de waste aan de zijkant zit zodat je daar geen van beide last van hebt.Hoe groot moet je bad zijn? Kies je bad niet te groot. Het lijkt heerlijk een extra groot bad. Maar bedenk goed dat het veel langer duurt voordat het bad vol is. Ook verbruik je veel meer water en gas hiermee. Maar natuurlijk moet je bad ook niet te klein zijn, dat ligt niet prettig.

Dubbele wastafel

Een dubbele wastafel is erg handig als je met meerdere mensen in huis woont. Wat je dan wel eens ziet is een dubbele wastafel met laden eronder. Eén grote brede lade eronder lijkt mooi strak maar is het wel handig als je met 2 mensen ervoor staat te tandenpoetsen?

Tegels of stuuk?

Wat doe je op de muur? Tegels zijn nog steeds favoriet. Maar het schoonmaken van de voegen blijft vaak een ergernis. Daarom kiezen veel mensen voor grote tegels. Je kunt zelfs wandtegels krijgen van 80 x 200 cm. Prachtig! Maar erg duur en voor de tegelzetter erg lastig te verwerken wat het ook weer duur maakt. Mozaïek is al jaren een trend en brengt vooral sfeer in de badkamer… maar ja.. die voegen hè. Kies mozaïek op plekken waar niet dagelijks water op komt, dan is het prima te doen.

Je kunt ook kiezen voor een speciale stuuk die geschikt is voor badkamers. Er zijn legio merken en samenstellingen op dit gebied. Denk aan Frescolori, Beton Ciré of Stuc Deco. De één is samengesteld uit gemalen natuursteen, de ander weer van beton of kalk. Allemaal prima soorten stuuk met een verschillende uitstraling en prijsklasse. Het voordeel van gestuukte muren in de badkamer is… juist ja… je hebt geen voegen meer! Ook maakt stuuk het makkelijk om met nisjes te werken. Met tegels komt er op de hoeken van nisjes en  muurtjes zo’n lelijk aluminium strip te zitten. Iets waar de tegelzetter tegenwoordig niet meer zonder kan. Met stuuk heb je dat niet nodig en kun je het veel mooier afwerken.

Weeg alle mogelijkheden goed tegen elkaar af en laat je goed voorlichten! Maar nog beter is het natuurlijk om ontwerp te laten maken van je badkamer!

 

 

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

 

 

BewarenBewaren

Help…. we gaan een huis bouwen!

Als je een nieuw huis laat bouwen komt er veel op je af. Allereerst ben je al druk geweest met de aankoop van een grondstuk, het kiezen van de architect, vergunning aanvragen en het zoeken naar een goede aannemer. Is dat allemaal geregeld dan kan er begonnen worden met de bouw. Maar…. eigenlijk ben je dan één belangrijke stap vergeten, nl. het op laten stellen van een interieurontwerp. Nee, dat is niet van latere zorg! Een interieurontwerp gaat uit van je gezinssamenstelling, je routing en je smaak. Een interieurontwerp brengt inzichtelijk of het ontwerp van de architect ook aansluit bij jouw situatie en dagelijkse rituelen.

Routing

Een efficiënte routing is heel belangrijk. Hoe is bijvoorbeeld de routing van de boodschappen? Probeer deze weg zo kort mogelijk te houden, want daar heb je dagelijks profijt van. Wil je een open ruimte of liever toch een afscheiding zodat je je terug kunt trekken binnen je gezinsleven. Hou ook rekening met de verschillende levensfases. Kleine kinderen worden snel groot. Stem dus niet alles af op het speelhoekje dat er moet komen. Dit zijn allemaal punten waar een interieurontwerper je bij kan helpen.

Waar moeten de lichtpunten komen?

Dit is de vraag die al heel snel aan je gesteld wordt en waarbij veel mensen in de stress schieten. Ook wel logisch want hoe kun je nu antwoord hierop geven zonder dat je weet hoe je het gaat inrichten. Een interieurontwerper kan je ook hierbij helpen. Een lichtplan maakt deel uit van een goed interieurontwerp en houdt rekening met sfeer-, basis- en accentverlichting. Sfeerverlichting hoort bij de gezellige avonden met vrienden of bij een avondje tv-kijken. Basisverlichting is het licht dat nodig is om schoon te kunnen maken en de gehele ruimte extra licht te geven. Accentverlichting licht een hoekje uit waar een plantenzuil staat of een mooie fotocollage. Ook de kleur van het licht is belangrijk. Ook ledverlichting kan geleverd worden in warmwit oftewel 2700K. Maar je moet er wel op letten dat dit duidelijk is bij de installateur.

Vloerspots

Ook vloerspots hebben een verrassend effect in de sfeer van je interieur. Met name bij de industriële woonsfeer past dit heel goed. Iets waar je niet 1-2-3 aan denkt waarschijnlijk.

Contact

Neem gerust contact met me op om eens vrijblijvend kennis te maken en dan bespreken we samen wat ik voor je betekenen kan.

 

*****************************************************************************************************************************

*****************************************************************************************************************************

BewarenBewaren

Loop je mee door dit ontwerp?

Dit project heeft een inpandig volume gekregen. Hierin is plaats voor een werkplek waar ook opladers, post en boeken een plek kunnen vinden. Het is geheel uitgevoerd in Stuc Deco, zelfs de vloer! Een gietvloer kan steriel overkomen. Daarom heb ik als warme tegenhanger veel hout gekozen om het geheel in balans te brengen.

Loop je met me mee om een kijkje te nemen in dit ontwerp?

 

 

 

***************************************************************************

 

Kleuradvies geven bij BN-er Jan de Hoop

Vandaag was ik op bezoek bij Jan de Hoop en zijn partner Coen. Ze wilden graag kleuradvies van mij voor hun woonkamer, slaapkamer en werkkamer. Een prachtig huis op een schitterende lokatie midden in de bossen van de Veluwe. Wat mij direct opviel bij binnenkomst was het vele licht dat binnenstroomde door de grote ramen en tuindeuren. Het interieur ziet er netjes uit maar wel een beetje behoudend. Ze willen graag wat meer kleur, maar geen felle of donkere kleuren. We hebben een aantal kleuren besproken en uiteindelijk ging hun voorkeur toch uit naar de oud-roze kleur Heartwood van Flexa. Ook heb ik een vloerkleed geadviseerd in hun zithoek en klein vloerkleed in het zitje in de erker. Ze hebben nu geen vloerkleed en dat komt de akoestiek niet ten goede. Ook hebben we nog even de kleuren van de slaapkamer en de werkkamer doorgesproken. Jan heeft zelfs opnames gemaakt met zijn camera voor zijn wekelijkse vlog. (spannend hoor…..)

Worstel je ook met je interieur, neem dan eens contact op voor een vrijblijvende afspraak of kijk hier eens even bij de reeds gerealiseerde projecten!

****************************************************************************************************************************************************************************

Interieurontwerp voor een nieuw te bouwen luxe villa

Gaaf project

Momenteel ben ik met een erg gaaf project bezig. Een interieurontwerp voor een nieuw te bouwen villa in de stijl van Frank Lloyd Wright! De hal is een echte binnenkomer waarbij je gelijk het luxe gevoel krijgt dat de gehele villa uitstraalt. Met een hoogte van 6 meter kan ik me lekker uitleven!

Zichtlijnen

Er is een zichtlijn dwars door het huis vanuit de hal tot in de tuin achter het huis. We hebben dit subtiel doorbroken door een tunnelhaard in deze zichtlijn te plaatsen. De zichtlijn blijft op deze manier in takt en de zithoek, achter de haard, krijgt wat meer privacy.

Woonkeuken

De grote woonkeuken met alle luxe apparaten die je maar bedenken kunt.

 

Woonkamer

De woonkamer is ook ongeveer 6 meter hoog! Dat biedt geweldige mogelijkheden om alles uit de kast te halen! De schouw is gestuct in cortenstaal-look en loopt helemaal door tot het hoge plafond. De wand waar de tv hangt is voorzien van behang met daarop een subtiele print van de maan.

Het zal nog wel even duren voordat deze villa klaar is, maar de toekomstige bewoners weten al wel hoe het er uit gaat zien!

Wil je projecten van BinnenID zien die al gereed zijn? Kijk dan op deze pagina!

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

BewarenBewaren