Interieurontwerp woonhuis in Loerbeek

Interieurontwerp woonhuis in Loerbeek

Keuzes maken

Voor dit woonhuis in Loerbeek mochten we een interieurontwerp maken met 3d-visuals. Ze wilden een werkhoek en boekenkast in het gedeelte tussen woonkamer en serre. We kwamen tot een besloten gedeelte die in een apart volume is ondergebracht en wordt afgesloten door stalen deuren met glas. Het volume is geheel voorzien van decostuc waardoor het een echter blikvanger wordt! Ook door de stalen deuren natuurlijk.

De bewoners wilden ook graag een driezijdige haard als roomdivider in de zithoek van de woonkamer. Omdat ik daar al snel mijn twijfels over had heb ik twee opties gevisualiseerd d.m.v. een 3d ontwerp.

Hierboven kun je zien dat de haard als roomdivider (links) de zithoek afsluit van het tussendeel voor de stalen deuren. De haard vraagt teveel aandacht. De optie rechts is meer in evenwicht. Door middel van 3d-visuals kun je een weloverwogen keuze maken bij belangrijke beslissingen.

 

Evenwicht en verbinding

Ook het evenwicht tussen een gietvloer en het gebruik van robuust hout is belangrijk voor de sfeerbeleving. Hout geeft warmte aan het interieur. Ook een vloerkleed is superbelangrijk bij een gietvloer. Hierboven kun je zien dat ik een koeienhuid gedeeltelijk over het vloerkleed heb gelegd. Dit om verbinding te creëren binnen de ruime zithoek. De houten (zit) bank loopt door tot in de serre. Ook dit weer om verbinding te creëren.

In het tussenvolume bevindt zich een boekenkastgedeelte, met daartegenover een werkplek met ruimte voor tijdschriften, post en om telefoons en tablets op te laden.

Op de wand van de serre is een strook aangebracht van Instawall welke om de hoek doorloopt naar de keuken. Ook hier weer om verbinding te creëren.

Enthousiast

De opdrachtgevers waren super enthousiast over het ontwerp! En dat is waar we het voor doen natuurlijk! Kijk voor reeds gerealiseerde projecten hier.